Service Hotline
0519-81230981
Знање
Дом > Знање > Садржај

Категорија производа

Грапхене оксид оперативним пене опрати прљаве воде

Истраживачи на универзитету Wасхингтон успео да користите грапхене оксид листове за креирање биофоам који се могу трансформисати прљаве воде у пије Вајтар. То је њихова нада је у земљама где има пуно сунца, то це бити могуће узети прљава вода, испаравају користећи овај материјал и прикупљање свеже воде.

Овај нови метод комбинује бактерије производе целулозе и грапхене оксид да формира слојевито би биофоам. Процес производње је рекао да буде изузетно једноставно, а мрежа влакана целулозе наносцале произведен од стране бактерија има одличну способност да бисте преместили воду из масовног евапоративе површине истовремено смање топлину. Материјал је слојевито би структура са светло за упијање грапхене наноцеллулосе оксид испуњена у горњу и нетакнуту наноцеллулосе на дну. Кад ово на воду, вода је у стању да постигну горња Поврсина одвија испаравањем. Светло зрачи на врху тога, и то претвара у топлоту због оксида у грапхене; За разуздан живот топлоту до масовног воде испод је умањен до нетакнутих наноцеллулосе слојем. Овуда , топлота није губио али затворен у горњи слој где се испаравањем догадза.

Целулоза на дну биофоам се слојевито би се понаша као Сунђер за цртање воде до оксида у грапхене где долази до брзог испаравања. Резултирајући свеже воде лако могу да се прикупљају од врха листа.

Процес у коме је биофоам би слојевито је формирао је такође романа. Према речима чланова тима, ради на сличан начин да како острига прави бисер - бактерије која формира слоја наноцеллулосе влакана у коју се уграђени љуспице грапхене оксид.

Док је цултуринг бактерија за на целулозе, истраживачи су је додао љуспице оксид грапхене у средње сама. У једном тренутку дуж процес, медиј је уклоњена са на грапхене оксид и уведен је нови медиј. То даје следећи слој пену. Интерфејс је наводно веома јака и механички робустан. Нови биофоам је и изузетно лаган и јефтин да би, што је поуздан алат за пречишћавање воде и за десалинизацију.

Тим је додао да њихов процес синтезе такође омогућава додатком других наноструцтуред материјала да пена који ће повећати стопу уништавања бактерија и других заразних материја и направити сигурном за пити.


Извор:


Истрага
Send
Категорија производа
Контактирајте нас
Адреса: Биљка 8, 9 запад Таи Авенија, Wујин економског развоја Зоне, Цхангзхоу, Јиангсу, Кина.
Телефон: 0519-81230981
Факс: 0519-81230998
Е-пошта: sales@thesixthelement.com.cn
НА ШЕСТИ ЕЛЕМЕНТ (ЦХАНГЗХОУ) МАТЕРИЈАЛИ ТЕХНОЛОГИЈА ЦО., ЛТД